Градоначелница одбацује оптужбе

САОПШТЕЊЕ ИЗ КАБИНЕТА ДР ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ:

Град Смедерево, и ја као градоначелник немамо никакве везе ни са заказивањем ни са отказивањем концерта Владе Георгиева. То су само медијске спекулације и спиновања које је опозиција покушала да искористи и на тај начин започне политичку кампању – каже се у саопштењу за јавност и додаје:
Нисам до сада реаговала јер мислим да никада не треба мешати културу и политику. Али после свих ових гнусних написа, принуђена сам да се јавности обратим следећим саопштењем.
Истина је следећа: никада се нисам бавила забранама концерата. Истина је и да Владо Георгиев  није  преговарао са мном, нити са било ким из градске управе.  Све је то радио  са директором Спортске хале. Све остало је лаж. Лаж је и да смо на било који начин опструирали организвање овог  протеста на Градском тргу.
Морам да демантујем  да смо  град или ја, на било који начин учествовали у наводним забранама. Прикључак за струју им је омогућен, а што се тиче камера, оне  су у приватном власништву једне компаније, колико знамо у функцији су  и нису у надлежности града.
Лаж је и да је радницима јавних предузећа забрањено појављивање на овом најављеном окупљању.
Морам и ово да кажем: Нико ме од бројних медија који су свих ових дана водили политичку харангу, није ни позвао да кажем нешто на ову  тему, осим редакције Слободне Европе.
И на крају, да вас подсетим: Град Смедерево је отворен град за сва културна, спортска и уметничка дешавања, а то потврђују све наше градске манифестације – каже се у саопштењу за јавност које потписује др Јасна Аврамовић.